Synstolking – Synsintrykk

Blå skjerm med teksten: synsinntrykk

Blå skjerm med teksten: Du får nå først se et eksempel på hvordan kontraster, farger og mengder gjør en vanlig middagsrett til et komplisert synsinntrykk.

Middagstallerken med mønster med store blomster plassert på en duk som også har mye mønster. Gaffel og kniv på en mønstret serviett til venstre for tallerkenen. Tallerkenen fylles gradvis med ingredienser til en taco-middag: salat og andre grønnsaker, ost, kjøttdeig, nachos og sauser og til slutt en wrap.

Blå skjerm med teksten: Samme middagsrett med litt nedsatt synsskarphet.

Bilde av samme tallerken med hele måltidet på, men uskarpt.

Blå skjerm med teksten: Så skal du få se et eksempel på gode kontraster.

Helt hvit middagstallerken på grønn kuvertbrikke på hvitt bord. Gaffel og kniv med kontrastfarget skaft på en hvit serviett til venstre for tallerkenen. Tallerkenen fylles gradvis av salat og andre grønnsaker, pasta med saus og kyllingfilet.

Blå skjerm med teksten: Samme middagsrett med litt nedsatt synsskarphet.

Bilde av samme tallerken med hele måltidet på, men uskarpt.

Blå skjerm med teksten: Husk å tenke tilrettelegging i alle situasjoner der du kan. Tenk gode kontraster, ryddige omgivelser og at rutiner gir forutsigbarhet.

Videoen avsluttes med at skjermbildet blir blått og en logo med mørk blå tekst vises. Logoen har fire blå prikker i kors til venstre for teksten, der det står: Nasjonal kompetansetjeneste for døvblinde. På linja under er ei henvisning til ei hjemmeside dovblindhet.no